Rune

Kommunchefen som försvann bland murklorna eller Greta Blooms pensionering

                                  

Köp boken på www.litenupplaga.se

 boken omslagetOm boken Kommunchefen som försvann bland murklorna eller Greta Blooms pensionering

Författaren har inspirerats av Jonas Jonassons bok ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” och från sitt stora skafferi av intryck från ett långt liv skrivit en skröna som inte handlar om mord utan om rån, kidnapping, bombhot, mystiska försvinnanden och andra triviala brott under en midsommarhelg.

De dramatiska händelserna äger rum i Sollefteå och trakterna däromkring. Huvudpersoner är kommunchefen Pelle Q och kommunchefssekreterar Kikkan S. En annan huvudperson är Greta Bloom vars öde har fört Greta till samma trakt från vilken hennes mamma Viola Widengren rymde så dramatiskt för drygt sextio år sedan och försvann. Viola Widengrens försvinnande är ännu en olöst gåta, och denna skröna är min fiktion om vad som har hänt med Viola Widengren.

Skrönan börjar på torsdagen före midsommar när Sollefteåborna oanat förbereder helgen med sina inköp och där Kommissarie Haninge har just fördelat arbetsuppgifterna till sina mannar vid morgongenomgången. Vädret verkar bli bra i midsommar även om SMHI varnat för att ett ovanligt kraftigt regnväder ska drabba Södra Norrland kustland, men nu på torsdag förmiddag skiner solen från en molnfri himmel.

Föga anar kommunchefen Pelle Q, kommunchefssekreterar Kikkan S, Kommunalrådet Gunnar Fransson, kommissarie Haninge med flera de dramatiska händelser som kommer att bryta det vanliga midsommarlugnet i kommunen.

Författarpresentation

Rune Edström är senioren och bondsonen från Klovsta Sollefteå som varit kommunbyråkrat fackpamp, egen företagare som skribent av fackböcker och konsult med inriktning på ekonomi och IT,

Motto: Det blir aldrig för sent att göra vad jag vill

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: